Onderzoek naar het vergroten van beweeglijkheid en sensorische perceptie van de romp bij Parkinsonpatiënten

 

Mieke is geselecteerd om mee te werken aan een onderzoek van Michiel Bos, Geriatriefysiotherapeut. In het kader van zijn Master Geriatriefysiotherapie doet hij onderzoek naar: “Het vergroten van beweeglijkheid en sensorische perceptie van de romp bij Parkinsonpatiënten”.

Onderdeel van zijn onderzoek is een klinische studie naar de effectieve fysiotherapeutische interventies. Daarin wordt gezocht naar de beste aanpak bij patiënten in de latere fases omdat deze categorie door multi morbiditeit, cognitieve stoornissen en hoge leeftijd in kwantitatieve studies vaak uitgesloten wordt en zelden een behandelprotocol in zijn oorspronkelijke vorm kunnen afwerken.

Mieke draagt haar steentje bij aan het klinische gedeelte van deze studie vanwege haar expertise als Geriatriefysiotherpeut en Parkinsontherapeut.

Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten van zijn onderzoek!