Fysiotherapie De Ruiter is overgegaan naar FysioFaster

Op 1-11-2022 is onze  praktijk overgedragen aan FysioFaster.

Hierdoor is de toekomst van fysiotherapie in het Medisch Centrum in Hoogerheide geborgd.

Marlou Welten, Mieke de Ruiter en ergotherapeut Jochem Kuzee blijven werkzaam op de vertrouwde locatie.

Tevens wordt nu ook manuele therapie (Suzanne Withagen) en sportfysiotherapie (Bas Broosus) in het Medisch Centrum aangeboden.

Ons telefoonnummer is doorgeschakeld naar het secretariaat van FysioFaster.

U kunt ook rechtstreeks bellen naar hen om een afspraak te maken: 0164-612274

 

Sinds juli 2020 is Mieke geschoold voor revalidatie na Covid-19, ook wel herstelzorg geheten.
Er wordt samengewerkt met ergotherapie, dietetiek, POH.

Als u de therapie start binnen 4 maanden na het einde vd besmettelijke fase, dan kunt u gebruik maken van max. 50 behandelingen in 6 maanden. Daarna kan zo nodig nog verlenging aangevraagd worden.

De meest recente én effectieve methode voor Parkinsonpatiënten in de Brabantse Zuid-Westhoek

Sinds september 2017 is Mieke geschoold volgens de PWR! methode.

Het is een methode uit Amerika, die op een plezierige manier mensen met de ziekte van Parkinson  aanleert hoe men de dagelijkse bewegingen kan blijven uitvoeren.
De ziekte brengt o.a. traagheid en verstijving met zich mee.

Door de methode PWR! (Parkinson Welness Recovery) leert men een manier aan om in onderdelen deze houdingen en bewegingen aan te sturen tot het gewenste resultaat.

De methode is een mooie aanvulling in het behandelplan van de parkinsontherapeut.

 

Fysiotherapie de Ruiter en Sociale Media

 

Profielfoto 7-2015Sinds kort zijn wij ook actief op Facebook en LinkedIn. U kunt ons volgen door op het gewenste sociale medium te klikken.

Wij zullen deze pagina’s gaan gebruiken om het laatste nieuws en interessante artikelen met u te delen. We laten u kennis maken met onze therapeuten en uiteraard vindt u op deze pagina’s ook onze gegevens.

Ook hebben we aan onze vindbaarheid op het internet gewerkt en kunt u ons makkelijk vinden via de telefoongids en google.

Wij hopen u te zien op onze pagina’s!

Cursus Motivational Interviewing succesvol afgerond

Verschillende netwerken stellen diverse eisen. Het Claudicationetwerk stelt de cursus Motivational Interviewing verplicht.

Mieke heeft deze cursus op 1 juli succesvol afgerond.

Met de training Motivational Interviewing heeft Mieke geleerd hoe zij gedragsverandering tot stand kan brengen om de therapie tot een nog beter resultaat te leiden.

Wat is ClaudicatioNet en waarom stellen zij deze eisen?

ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer vaatlijden (etalagebenen) in Nederland. Om deze hoogwaardige zorg te kunnen verantwoorden vragen zij hun leden om bepaalde cursussen te volgen en hun niveau zo op peil te houden.

Wat houdt Motivational interviewing in?

Gedragsverandering is meestal een langzaam en lastig proces. Tegenstrijdige gevoelens en gedachten kunnen het veranderingsproces van de cliënt belemmeren.

Met Motivational Interviewing krijgen therapeut en cliënt meer grip op dit proces. In het gesprek gaat men doelgericht aan de slag om de eigen motivatie en bereidheid tot verandering van de cliënt te versterken.  De effectiviteit wordt verbetert door de effectiviteit van het gesprek over gedragsverandering.

Samen, respectvol, met compassie en vraaggestuurd zijn de sleutelwoorden.

Voor meer informatie over etalagebenen klik dan HIER. Voor meer informatie over het nut van looptraining bij etalagebenen klik dan HIER.